Fejlesztések

2024.06.28. 14:30

Épületfelújítások, városi útfejlesztések, M7-es autópálya – ezekről döntött a Közgyűlés (galéria)

Épületfejlesztések, intézményvezetők megbízása, M7-es autópályát érintő tervek – ezek voltak a legfontosabb napirendi pontok a péntek reggel tartott ülésen, amelyen 42 napirendi pontban döntött Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése.

Déri Brenda

A város kulturális színterei újulhatnak meg a döntéseknek köszönhetően

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Összesen 42 napirendi pontban döntött a péntek reggel tartott ülésen a Közgyűlés, amely nagy része nyílt ülésként zajlott. Ezen döntések között voltak, amelyek kulturális intézmények, illetve utak felújítását érintették, de támogató döntés született az M7-es autópályát érintő állami beruházásról is, mely során háromsávosítanák az M7-es autópálya Székesfehérvár és Budapest közötti szakaszát, valamint kiépítenék az M200-as autópályát, maga pedig a megvalósítás a jelen állás szerint 2027 és 2029 között indulna el.

Cser-Palkovics András polgármester a lényegesebb döntések meghozatala kapcsán az ülés után kiemelte: a Közgyűlés döntött többek között a Szabadságharcos út 59. szám alatti épület tetejének a helyreállításáról, a Gáz utca felújításáról, illetve új parkoló kiépítéséről a Szeder utcában. Támogató döntés született továbbá közbeszerzési eljárás megindításáról, amely a Vörösmarty Mihály Könyvtár teljes felületű tetőfelújítását és az Oskola utca felénéző főhomlokzatának teljeskörű felújítását foglalja magába.

Három nevelési intézmény vezetői megbízásáról is döntöttek
Fotó: Fehér Gábor / FMH

Döntöttek még a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatójának megbízásáról is, ezt a pozíciót Tóth Ildikó fogja betölteni. Illetve két másik intézmény vezetői tisztségének betöltéséről is szavazott a Közgyűlés: a Mancz János Mini Bölcsőde bölcsődevezetőjének Rusznyák Lászlónét, a Napraforgó Bölcsőde bölcsődevezetőjének pedig Teleki-Horváth Renátát választották. 

Szintén megszavazták a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény épületének felújítását és a Kaltenecker Viktor tiszteletére készült emléktábla elhelyezését is, amelyet még unokája kezdeményezett. E szerint emléktáblát helyeznek el Kaltenecker Viktor egykori lakóhelyén, a Várkörút 15. szám alatti ingatlanon. 

A nyílt ülés után néhány napirendi pont megvitatását zárt ülésen folytatta a Közgyűlés, mely kapcsán a polgármester elárulta: díjakról, kitüntetésekről és elismerésekről döntöttek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában