Amikor a természet közelebb kerül hozzánk

2023.10.14. 19:30

Állati jó nap a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

Szombaton délután a természet csodái költöztek be egy napra a Gárdonyi Géza Művelődési Házba. A Madagascar kisállat kiállítás izgalmas állatokkal és élményekkel várta a látogatókat.

Hajdú Marianna

Fotó: FMH-Archív

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház falai között minden évben sor kerül egy különleges eseményre, amely már régóta a természet szerelmeseinek szívéhez nőtt. A Madagascar kisállat kiállítás, simogató és terra-expo nem csak egy egyszerű bemutató, hanem egy élmény, ahol a városi zajoktól távol, néhány órára a látogatók elmerülhetnek a természet csodáiban.

Egy gyengéd simogatás minden kis tengerimalacnak járt
Forrás: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

Október 14-én ismét megnyitotta kapuit a kiállítás, és a látogatók tucatjaival telt meg a művelődési ház. A gyerekek izgatottan léptek a különféle állatokhoz, míg a szülők mosolyogva figyelték őket. Papagájok csicsergették a legújabb "pletykáikat", kígyók tekergőztek a terráriumaikban, hüllők napoztak, a pókok pedig büszkén mutogatták szépségüket. A bátrabbak a nyuszikon, tengerimalacokon vagy a sünökön kívül őket is megsimogathatták, míg a mini kenguru és a kecskék a fotózások sztárjai voltak.

A mini kenguru és a törpe kecskék fotógalériák tucatjaiba kerültek be ezen a napon
Forrás: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

A kiállítás nem csak az állatok bemutatásáról szól, hanem arról is, hogy közelebb hozzák őket az emberekhez. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a látogatók megtapasztalják, milyen csodálatos lények vesznek körül minket, és mennyire fontos a velük való harmonikus együttélés.

Kígyó nem minden háztartás része, így a szemfülesebbek - és bátrak - közelebbről is megismerkedtek a csodálatos hüllőkkel
Forrás: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

És a jó hírek itt nem érnek véget! A kiállítás szervezőjétől arról értesültünk, hogy 2024 márciusában Szigetbecsén egy új, lenyűgöző állat-, cirkusz- és élményparkkal bővül a paletta, állandó nyitvatartással. Így azok, akik nem tudtak szombaton délután ellátogatni a Gárdonyi Géza Művelődési Házba, vagy egyszerűen nem kaptak eleget a természet szépségeiből, egy újabb helyszínen is megcsodálhatják a Föld néhány lenyűgöző teremtményét.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában