Európai Mobilitási Hét

2023.10.03. 12:30

A legmobilisabb osztályt köszöntötte Székesfehérvár polgármestere a Városházán

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 4. b osztályának diákjai, a Hot Wheels csapata nyerte el idén a „Legmobilisabb osztály” címet az Európai Mobilitási Hét keretében. A győzteseket Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Városházán, ahol átadta számukra a nyereményt, a Damniczki Cukrászda által felajánlott csokoládétortát és a Decathlon áruház ajándékát, egy 100 ezer forintot érő utalványt.

Feol.hu

Fotó: Simon Erika

Az Európai Mobilitási Hét keretében hagyományosan versenyt hirdetettek a „Legmobilisabb osztály” cím elnyeréséért. Idén nyolc csapat szállt versenybe, a feladatok közé tartozott többek között egy kerékpáros kvíz kitöltése, annak felsorolása, hogy mi kell egy szabályosan felszerelt kerékpárra, de voltak elsőbbségadás megadásával és közlekedési táblákkal kapcsolatos feladatok és akadálypálya is. A verseny rendkívül szorosan alakult a résztvevő nyolc csapat között, a végeredménybe az is beleszámított, hogy hányféle közlekedési eszközzel érkeztek a diákok a vetélkedő helyszínére.

Fotó: Simon Erika

A versenyt végül a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 4. b osztályának diákjai, a Hot Wheels csapata nyerte el. Az osztályba 26 gyermek jár Gombolai-Szalay Anett és Dobosné Halács Mónika osztályfőnökök vezetésével. Nagyon aktív közösség az övék, már az első osztály óta, rendszeresen részt vesznek a székesfehérvári programokon. Fontos számukra a közlekedési szabályok ismerete, hiszen az életkoruknál fogva egyre többen járnak önállóan iskolába. A Mobilitási Hét közlekedési vetélkedőjére lelkesen készültek.

Fotó: Simon Erika

A győztes osztályt kedden reggel Székesfehérvár polgármestere  Cser-Palkovics András köszöntötte a Városházán, ahol átnyújtotta számukra a nyertesnek járó csokitortát, ami a Damniczki Cukrászda felajánlása volt, és a 100 ezer forintot érő Decathlon ajándékutalványt. A Díszteremben zajlott köszöntő után a gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy megnézzék a koronázási ékszerek hiteles másolatait, a polgármesteri irodát és a Kistanácstermet, azok érdekes és értékes tárgyait, ereklyéit is. A váratlan és izgalmas lehetőséget a gyerekek és tanáraik lelkesen fogadták, és nagy érdeklődéssel követték a városházi sétát. - írta közleményében az ÖKK.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában