Van megoldás!

2023.09.27. 15:30

Új ledek Székesfehérváron: mi a teendő, ha nem működik, mint a Tóvároson?

Hamarosan az összes érintett lámpát kicserélik a fehérvári közvilágítási rendszerben. Már csak néhány csere van hátra, viszont vannak területek, ahol az átállás miatt bizonyos utcaszakaszokon problémák adódhatnak. A Tóvároson például sok helyen nem világítanak az új lámpatestek. De van megoldás, íme!

S. Töttő Rita

Ha több lámpa nem működik, érdemes bejelenteni a városgondnokságnál

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt idén május végén megírtuk, a város korszerűtlen közvilágítási rendszerének szinte teljes egészét lecserélik korszerű, energiatakarékos led izzókat tartalmazó világításra. A cserével Székesfehérvár közel 60 százalékos megtakarítást érhet el. Bozai István városgondnok a feol.hu-nak elmondta: mostanra 90 százalék feletti a cserélt közvilágítás aránya, hamarosan befejezik a teljes rendszeren a megújítást.

Vannak azonban területek, ahol a már kicserélt, led alapú közvilágítás nem működik. Ilyen például a Tóvárosi lakónegyed egy szakasza is, ahol napok óta több lámpa nem működik, sötétben tartva egy kisebb területet. Ezzel kapcsolatosan a városgondnok elmondta: az új ledek ugyan kevesebbet fogyasztanak, ellenben bekapcsolásukkor magas az áramfelvétel, így a biztosíték leold. A város azon területein tapasztalhatja ezt a lakosság, ahol az áramszolgáltató induló biztosítéka gyors leoldású, azaz kis értékű biztosítással van szerelve. Ebben az esetben ugyanis időnként leoldhatja egy egész érintett szakaszt, melynek köszönhetően nem égnek a lámpák.

Az új ledek leoldhatják a biztosítékot - ez történt itt is
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

- Azt szeretnénk kérni, hogy ilyen esetekben értesítsék a városgondokságot a hibabejelentő oldalon keresztül, hogy mihamarabb megoldhassuk a problémát – hangsúlyozta a városgondnok. A hibabejelentő oldal  kitöltése után tudnak intézkedni a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában