Fejlesztés

2023.09.29. 13:00

Több mint 104 millió forint forrás érkezik Dél-Fejérbe!

Kistelepülési utak, járdák újulnak meg a Magyar falu program keretében. Dél-Fejért, Varga Gábor országgyűlési képviselő területét tekintve, mindez 11 községet jelent.

Kecskés Zoltán

Hamarosan roboghat az úthenger.

Fotó: VMN/Archív

A napokban Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, hogy ötmilliárd forint értékben nyertek támogatást a pályázók erre a célra. A sajtótájékoztatón felidézve, hogy utca, kerékpárút és híd fejlesztése kategóriában pályázónként legfeljebb 45 millió forintot lehetett igényelni, járdafejlesztésre pedig maximum 10 millió forintot kérhettek a települések.

Varga Gábor Dél-Fejér képviselője örömmel osztotta meg, hogy az ő területét tekintve 11 település nyert el forrásokat, összesen 104 millió forint értékben.
Járdaépítésre Cece (10 millió), Előszállás (10 millió), Káloz (10 millió), Mezőszilas (10 millió), Nagykarácsony (10 millió), míg útfelújításra Alap (10 millió), Csősz ( 10,3 millió), Sárkeresztúr (14, 3 millió), Sárszentágota (9,9 millió), illetve Soponya (10 millió).

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában