„Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr!”

2023.09.19. 07:00

Emléktáblát avattak Vajna Lajos lelkipásztor tiszteletére Fülén

Emléktáblát avattak Vajna Lajos (1930–2020) lelkipásztor tiszteletére vasárnap Fülén, a református templomban. A szolgálatát a fülei gyülekezetben 1953-ban megkezdő, s Veszprémben 1995-ben nyugállományba vonuló lelkipásztor emléktábláját a templom főhajójában helyezték el.

V. Varga József

Fotó: Egyházközség

A hálaadó istentiszteleten közreműködött Kovács Zsuzsanna lelkipásztor és Veres Péter lelkipásztor, lelkészi főjegyző. Az ünnepi részben Jónás Ferenc orgonajátékát követően köszöntőt mondott Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere. Az avató ünnepségen részt vett Kiss Róbert, Füle polgármestere. Az emléktábla leleplezését koszorúzás, énekes és verses szolgálat követte, és felolvasták a levélben érkezett köszöntéseket.  

Vajna Lajost szolgálatában mindig a következetesség, a nyitottság, a jókedv jellemezte, és az „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.” (Zsoltárok könyve 34:9) missziós lelkület vezette.

Vajna Lajos lelkipásztor emléktáblája
Fotó: Egyházközség

Az emléktáblát a 486. Bátorkeszi István Cserekészcsapat (Veszprém) alapítói és tagjai állíttatták a Fülei Református Egyházközség, a Pontes Alapítvány és Nagyvázsony Község Önkormányzata támogatásával. Tisztelegve a hálás utókor nevében a fülei, mezőkomáromi, soponyai, majd veszprémi templom- és gyülekezetépítő, iskola- és cserkészcsapat-szervező lelkipásztor előtt.

Vajna Lajos Nagyvázsonyban szolgált utolsó alkalommal az általa alapított cserkészcsapat 30 éves találkozóján, 2020-ban. A nyugalmazott lelkipásztor 90 éves korában tért haza Megváltó Urához, 2020. október 17-én temették Fehérvárcsurgón.

Az emléktábla avatásán díszvendégként részt vett özv. Vajna Lajosné Császár Katalin; Pál Judit, Vajna Lajos unokája; Fábryné Takács Tímea, a Pontes Alapítvány elnöke; Papp Kristóf, a cserkészcsapat vezetője; Szabóné László Lilla református lelkipásztor, egyetemi oktató.

Az ünnepi alkalmat szeretetvendégség zárta a parókia udvarán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában