Várhatóan két hónapig tartanak a munkálatok.

2023.09.25. 16:30

Csütörtökön kezdik a Városháza díszudvarának felújítását

Szeptember 28-án a munkaterület átadásával kezdetét veszi a városháza díszudvarának felújítása, amely a a közművek teljes cseréjével indul.

Déri Brenda

Fotó: Cser-Palkovics András Facebook oldala

A városháza felújításának folytatásaként hamarosan megújul az udvartérben lévő teljes ivóvíz-, szennyvíz- valamint a csapadékvíz gyűjtő-hálózat és a távhővezetékek is – derült ki Cser-Palkovics András, polgármester közösségi oldalán olvasható bejegyzéséből, valamint az ÖKK közleményéből. 

A városháza belső udvarán a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetést egy egyesített rendszerű szennyvízelvezető hálózat biztosítja és vízellátása jelenleg egy nagyon régi kis átmérőjű vezetéken keresztül zajlik, udvartéren lévő vízvezetékrendszer, valamint a szerelvényaknák régiek, rossz állapotúak. Így az átépítés során elválasztásra kerül a két rendszer.

Részletezik továbbá, hogy a díszudvar területén található a városháza északi részének távhőellátó vezetéke, melynek felülete erősen korrodált és szigetelése is rossz állapotban van. A távhőaknában a cső szintje alatt ismeretlen eredetű víz tapasztalható. Az átépítéssel az ingatlanon több, egymással összefüggő, azonban távhőellátás szempontjából eddig széttagolt épület biztonságos ellátása valósul meg. A közművek mellett megújul a kert is, ahol az elöregedés, rossz állapot miatt kivágott fákat és cserjéket is pótolják. A zöldfelület méretét az áthelyezett közműveknek köszönhetően megnövelik és vegyes ültetésű növényeket terveznek. 

A várhatóan két hónapig tartó munkálatok ideje alatt a díszudvar munkaterület lesz, így lezárják a gyalogosforgalom elől. 


  


 


  


   


  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában