Bicskei Búcsúvásár és Vidámpark

2023.06.02. 09:00

Világi búcsúvásár és vidámpark Bicskén, a Piac téren

A katolikus búcsú emlékére leginkább a dátum emlékeztet, a Pünkösdöt követő első vasárnap tartották a mezővárosban, a Szentháromság templom és plébánia ünnepén.

Zsohár Melinda

Fotó: Zsohár Melinda

De mivel Pünkösd mozgó ünnep, s későbbre is eshetett, megtartották a június első vasárnapját mint időpontot a hagyományok értelmében. Most is így lesz, de világi búcsúnak nevezzük a rendezvényt, a mulatság és a zenés, evős-ivós jellege okán. Új nevén, Bicskei Búcsúvásár és Vidámpark címmel szervezi meg a Bicskei Torna Club (BTC) immár másodízben az eseményt, mivel a két kimaradt covidos év után tavaly nagy sikert aratott. A BTC technikai vezetője, Komjáthy Péter elmondta, a szervezők az idei esztendőre még több játékot kértek és sok árust várnak, hogy legyen vásárfia is, ahogyan az régen is dukált. A körhinták, hatalmas mozgó eszközök, játékok nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is jó szórakozást ígérnek június 4-dikén vasárnap, reggel nyolctól este kilenc óráig a Piac téren.

Fotó: Zsohár Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában