Fekete Sas Motoros Nemzetség

2023.06.04. 17:30

Veterán és motoros börze Polgárdiban, Pannónia márkatalálkozóval (galéria)

A 7-es főút melletti benzinkútnál, a körforgalomnál, Polgárdi kapujában ezen a vasárnap délelőttön nem volt könnyű parkolni. A Fekete Sas Motoros Nemzetség nyár eleji veterán és motoros börzéjére ugyancsak megfutottak a népek innen is, onnan is az országból.

V. Varga József

Hófehér Volga Kislángról – Falusi János és párja, Bognár Valéria

Fotó: V. Varga József

Az egyik szögletben a legöregebb „sas”, a 79 esztendős Fekete Sanyi bá a P20-as és P21-es Pannónia márkatalálkozó emléklapjait írja szépen sorban. Horváth Peti és Kalapács Laci meg a krónikásnak említi az esőre vonatkozóan: „Ez csak víz, és ha nem éppen kínai savas esőről van szó, folt nélkül szárad…” 

A legöregebb „sas”, Fekete Sanyi bá rendületlenül könyvelt
Fotó: V. Varga József

Falusi János büszkén mutatja 1968-as évjáratú hófehér (no, nem Jaguár) Volgáját. Párjával, Bognár Valériával a szomszéd várból, Kislángról érkeztek a „vasak” randevújára. Az elegáns, klasszikus személygépkocsit karácsonykor vásárolták Ausztriában. Van otthon egy régi Moszkvicsuk is.

Amott többeknek megakad a szeme a veterán BMW motoron, de a második világháborús katonai Zündappnak is sok csodálója akad. Motorosok és autósok flangálnak a flaszteren az árusok standjainál, diskurálnak, válogatnak. Az idősebb férfiú vállán már ott a Babetta-váz, amiért jött, hipp-hopp megszerezte. Kelendők a Pannónia és a Simson alkatrészek, szintúgy a makett kisautók is. A népek sört kortyolnak, a bőrszerkós házaspár lángost majszol, sajtosat-tejfölöset.

A börzét P20-as és P21-es Pannónia márkatalálkozó színesítette
Fotó: V. Varga József

– Motorostalálkozó és rockfesztivál! Már megvan az időpontja! – újságolja Polácska Marcsi, a motoros nemzetség elnöke. – A 25. Fekete Sas Party július 7-e és 9-e között zúz majd itt, a város kapujában, a benzinkút környékén. Lesz motorhangerő verseny és gumiégetés, s persze a hagyományos szénatúrás és a motoros felvonulás sem marad el. A koncertek sorát pénteken este a Rock Port Band nyitja, szombaton éjjel pedig a Fekete Bárányok zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában