Frissen Fejérből

2023.06.01. 16:00

Randevú a kápolnásnyéki kastélykertben

Természetvédelmi őr és kertészmérnök vendéggel rendezi meg a „Légy ott a kertben!” című ingyenes vasárnap délelőtti programját a kápolnásnyéki Halász-kastély. Cél a kertörökség megóvásának támogatása

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A „Légy ott a kertben” elnevezésű francia kezdeményezéshez immáron ötödik alkalommal csatlakozik Magyarország. Minden évben más tematikát ölel fel a rendezvénysorozat, ám a célja mindig ugyanaz: felhívni a figyelmet kertörökségünk megóvásának jelentőségére. Idén „A kert zenéje” a fő tematika, ennek jegyében telik tehát a kápolnásnyéki program is június 4-én, vasárnap délelőtt. A madarak éneke, a szél zúgása, a fák hangjai kapják a főszerepet ezen a kerti randevún.

Reggel 10 órakor Fenyvesi László, természetvédelmi őr és környezeti nevelő, a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa segítségével ismerkedhetnek meg gyerekek, felnőttek egyaránt a kastélykert és a Velencei-tó madárhangjaival, mindezt természetesen a Halász-kastély körüli sétával egybekötve. 12 órától kézműves játszóház várja a gyerekeket, 17 órakor pedig Lukács Zoltán kertészmérnök, favizsgáló, faápoló szakmérnök érkezik, aki rendhagyó növénytani foglalkozást tart a kastélypark évszázados cseresznyefája alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában