Felelősek vagyunk a magyar kultúráért!

2023.06.05. 14:27

Nemzeti színű szalag az elcsatolt részekért

A településen is megemlékeztek az országot és a nemzetet szétszakító, 1920-as trianoni békediktátum aláírásának évfordulójáról, melyen a Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola felső tagozatos kórusa és a Clara Voce Vegyeskar néhány tagjával kiegészülve adott műsort.

FMH

Fotó: Hajdú Marianna / FMH

Az alkalmon a Polgárdi Hírek beszámolója szerint beszédet mondott Nyikos László polgármester: „Az együvé tartozás érzése a közös múltunk, a kulturális örökségünk és a jövőbe vetett hit alapján képes tovább fejlődni. Az anyaország és a határon túli magyarok közötti kapcsolatot erősíteni kell, mert ez nem csak a szívünkben és az emlékeinkben valósul meg, hanem a mindennapi életünkben is. Mindannyian felelősek vagyunk a magyar kultúra és identitás ápolásáért, és szilárdan kell állnunk egymás mellett, hogy megőrizzük ezt a gazdag örökséget.”– fogalmazott a város vezetője.

Fotó: Hajdú Marianna / FMH

Ezt követően koszorút helyeztek el az önkormányzat, a Szeretem Polgárdit Egyesület, a rendvédelmi szervek képviselői, a Fekete Sas Motoros Nemzetség tagjai, illetve a Keresztény Demokrata Néppárt helyi szervezete nevében. A megemlékezés végén Nyikos László polgármester és Köntös Zoltán alpolgármester, jelképesen nemzeti színű szalaggal kötötte össze, az emlékmű domborművén ábrázolt, elszakított országrészeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában