Pénzügyi akadálya nem lesz ennek a felújításnak!

2023.06.06. 13:00

Megújul a Szent György-kút

Ugyan még nem tudni pontosan, hogy mikor végeznek a szakemberek a kút rekonstrukciójával, de az már biztos, hogy a Városgondnokság július végéig Nyakas Pál kőfaragó műhelyébe szállítja a kutat – olvasható az önkormányzat közösségi oldalán.

Déri Brenda

Bory Jenő

Fotó: Fehér Gábor / FMH-Archív

Mint írják Földi Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésére már korábban döntött a városvezetés arról, hogy Bory Jenő betonalkotásait felújítják, de mivel ez helyben nem kivitelezhető átszállítják Nyakas Pál kőfaragó műhelyébe. Azt, hogy a rekonstrukció meddig fog tartani, valamint mekkora költségekre lehet számítani majd csak akkor lehet tudni, ha elszállították és szétszedték a kutat.

– Pénzügyi akadálya nem lesz ennek a felújításnak, hiszen fontos értékmegőrzésről van szó.

Fontos azt is megemlíteni, hogy nem egyszerű dolog a betonalkotások felújítása, mert ennek nincsen széles gyakorlata és nem sok szakember foglalkozik vele. A munka azonban már a várban található szobrok esetében évekkel ezelőtt megkezdődött az alapítvány és város közös finanszírozásában. Ütemezetten kerülnek megújításra a szobrok – írják a közösségi oldalon. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában