Virtuális Kékkör

2023.06.05. 16:45

Lépéseket gyűjtenek, amivel nyerni lehet

Millió lépés az iskoládért mottóval indult útjára egy nyereményjáték, mi mozgásra és az egészséges életmódra ösztönzi - nem csupán - a fiatalokat.

HBL

211957402

Fotó: Shutterstock

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége az Aktív Magyarország Program keretében nyereményjátékot hirdetett: 100 iskola nyerhet 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására - adta hírül hétfőn az Önkormányzati Kommunikációs Központ. 

A programban a Millió lépés mobilapplikáció segítségével lehet részt venni, így először is  ezt kell  letölteni. A résztvevők virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, de lépéseket sokféle mozgásformával lehet gyűjteni. Mint írták, a kihívás tizenegy hete alatt minden héten más-más ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett inspirál a mozgásra. A kihívás honlapján olvashatjuk, hogy több mint ezer olyan magyar iskola van, amelynek tagjai legalább egy Országos Kékkörnek (2583 kilométer) megfelelő távolságot tettek meg. 180 iskola már túl van a 10 körön, míg az élboly már 40 kör felett jár. Tavaly már 6500 embert ösztönöztek ezzel aktív mozgásra, akik 10 hét alatt összesen 1,5 milliárd lépést tettek meg. 

Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban. Ha ezt többször is megteszi, többszörösére emelkedik az esélye, de minden iskola csak egyszer nyerhet. A kihívásban 100 iskola nyerhet 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására. 

A kezdeményezéshez június 11-ig lehet csatlakozni, és addig még nagyon-nagyon sok lépést lehet gyűjteni, még akkor is, ha még csak most fognak bele a kihívás teljesítésébe. További részletek ide kattintva olvashatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában