A legidősebb résztvevő 79 éves volt.

2023.06.03. 18:30

Közel 600-an rajtoltak el a VÁLkörzésen – valaki két lábon, valaki két keréken (galéria)

Ahogy arról már előzetesen is beszámoltunk június 3-án, szombaton rendezték meg a VÁLkörzés fantázianévre hallgató sporteseményt, amelyre már hónapok óta készülnek a szervezők.

Déri Brenda

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Reggel 8 órakor nyílt a regisztrációs sátor, majd nem sokkal később, 9-kor el is indulhattak a résztvevők. Elsőként a kerékpárosok állhattak vagy inkább tekerhettek a rajthoz, közülük is azok, akik a 6,5 és a 13 kilométeres távokon indultak. Őket követték az 5 és 10 kilométeres távon futók, majd a 6,5 kilométeren futók. Ezt követően ismét a kerékpárosok jöttek, méghozzá az 5 kilométeres távon tekerők, végül pedig ismét a futók, a 2, aztán az 1,2 kilométeres szakasz résztvevői. 

Bencsikné Mészáros Csillától, az esemény egyik szervezőjétől – egyébként még négyen szervezték, Bencsik Barnabás, Bereczki Zsuzsanna, Oroszi Nóra, Oroszi Ágnes – a helyszínen megtudtuk, hogy a délutáni tekerésen-futáson közel 600-an indultak: fiúk, lányok, idősek és fiatalok. Egy 5 kilométeres távon kerékpározó hölgy elmondta, hogy az idősebb korosztály közül is sokan olyan jó időt tekertek, hogy az első 10-20 ember között értek célba, sőt mi több, az egyik résztvevő 79 éves volt. 

 

Na, de, ami a nap további részét illeti Csilla azt is elárulta, hogy milyen programokkal készültek még, ahol ugyancsak szép számmal jelen voltak a kicsik, nagyok, családok. Ottjártunkkor éppen családi vetélkedő és a biciklis ügyességi kreszpályán való próbálkozás zajlott. Némileg beljebb a vállalkozóbb szellemű hölgyek spinningeltek, de előtte volt még asztalitenisz, gyerekjóga és zumba is. A nap zárásaként pedig Cseh Tamás dalai a Vodku fiaitól koncert volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában