Félmilliárdos beruházás

2023.06.09. 07:00

„Kis lépés a megye, de Dél-Fejér és Cece szempontjából óriási”

Csütörtökön megtörtént a kerékpárút első szakaszának átadása Cecén, mely projekt a település egyik legnagyobb beruházása az elmúlt 10 évben – hangzott el az ünnepélyes átadón.

Kecskés Zoltán

A gyerekek az átadót követően birtokukba is vették a kerékpárutat: akadálypályán tesztelhették képességeiket.

Fotó: Sebestyén Bálint

A település önkormányzata közel 500 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósította meg Cece közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztését. Fazekas Gábor polgármester a csütörtöki szalagátvágás alkalmával a hála és az öröm hangján szólt a megjelentekhez.

Fazekas Gábor polgármester, az elmúlt évtized egyik legnagyobb beruházásának nevezte a kerékpárutat.
Fotó: Sebestyén Bálint

– Végre eljött ez a nap, amikor Cece történetének egyik legjelentősebb, régóta várt projektjének, a kerékpárút 1. ütemének átadására készülünk. Közel 7 év telt el az első előkészítő munkák megkezdése, és a mostani átadó között. Talán ez egy kis lépés Fejér Vármegye életében, de Dél-Fejér életében annál nagyobb, Cece fejlődése szempontjából pedig óriási ez a fejlesztés. Az elmúlt 10 év harmadik legjelentősebb beruházása Cecén mind a projekt összköltségvetése, mind a beruházás indokoltsága alapján a csatornaépítés, és az iskola bővítési, felújítási munkái után – fogalmazott a polgármester, majd a műszaki tartalmat is részletesen kifejtette, melyből kiderült, hogy összesen 2,47 km hosszú útszakaszon valósult meg a beruházás Cece belterületén.

A kerékpárút megépítésével a település lakosságának, különösen a gyermekek és az idősebb lakosok közlekedésbiztonsági érzete jelentősen javult.

Az ünnepségen tiszteletét tette Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője is, aki a faluvezető gondolataihoz kapcsolódva egyetértett abban, hogy a kerékpárút megépítésével a település lakosságának közlekedésbiztonsági érzete jelentősen javulhat, hiszen a 63-as nyomvonalán naponta több ezer gépjármű halad át a településen, így a kerékpárúton való közlekedés biztonságosabbá vált.

Varga Gábor, Dél-Fejér országgyűlési képviselője is ott volt a nagy napon.
Fotó: Sebestyén Bálint

Az átadással párhuzamosan az általános iskolában a gyermekek szemléletformáló kampány keretében egy előadáson vettek részt Kovács Ferenc rendőrkapitány és kollégái közreműködésével, majd ezt követően egy akadálypályán tesztelhették képességeiket, immáron az átadott kerékpárúton.

Már a szalagátvágást megelőzően is folytatódott a munka, méghozzá a második ütemmel. 
Fotó: Sebestyén Bálint

A munka folytatódik – tudtuk meg a jelenlévőktől. Mint kiderült, a II. ütem első szakasza már elkezdődött, jelenleg is dolgoznak a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésén, melynek nyomvonalán kerül majd a jövőben megépítésre a kerékpárút.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában