Ez nem szakmai, hanem "emberi" díj

2023.06.03. 18:30

Jó emberek díjat kapott Szántó István, a fehérvári kórház osztályvezető főorvosa

A Szent György Kórház onkológiai osztályának osztályvezető főorvosa, Szántó István vehette át a Kovalik Márta-Jó emberek díjat.

Házi Péter

Fotó: Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Idén immár hatodik alkalommal adták át a Kovalik Márta díj – Jó emberek díjat - számolt be róla Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház közösségi oldalán.  Mint írják, 2023-ban a Szent György Kórház főorvosának, Szántó Istvánnak ítélték oda a díjat. 

2018-ban Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, hogy Kovalik Márta aranytollas újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze. Tulajdonképpen ez nem egy szakmai díj, az kapja minden évben, "...aki szabad, független, tisztességes ember és tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák."

Gratulálunk az elismeréshez!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában