Frissen Fejérből

2023.06.08. 11:32

Iváncsa: az alvállalkozó nem fizetett, a dolgozók sztrájkoltak

Több száz, az épülő iváncsai akkumulátorgyár területén dolgozó munkás sztrájkolt szerda reggel. A munkabeszüntetés során autókkal torlaszolták el az ipari park bejáratát. Az esetre a kivitelező cég is reagált.

Héjj Vivien

A kivitelezést végző cég tájékoztatása szerint a felek már a délelőtti órákban megállapodást kötöttek

Fotó: NAGY NORBERT/FMH-Archív

Amint arról szerda délelőtt több alkalommal beszámoltunk, az iváncsai ipari park területén zajló sztrájk a környék közlekedésében is komoly fennakadásokat okozott. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság részünkre megküldött tájékoztatásából kiderült, az ipari park területére történő bejutást mintegy 300 fő, három gépjárművel akadályozta, amelynek következtében az ipari park területére vezető 6205-ös számú úton, valamint az M6-os autópálya 50-es kilométerénél forgalmi torlódás alakult ki.

A nagyjából reggel 6 órakor kezdődött munkabeszüntetés a délelőtt közepére véget ért, s úgy tűnhetett, valamiféle megegyezés született a felek között. Ennek részleteiről a kivitelezésben közreműködő alvállalkozótól, az SK Ecoengineering (SKEE) képviselőjétől kértünk tájékoztatást. Mint kiderült, a kivitelező cég (SKEE) alvállalkozója volt az, aki nem fizette ki időben a dolgozókat, emiatt alakult ki a sztrájkhelyzet.

– Szerencsére az alvállalkozó és a tizenkét alcsoport szerda délelőtt békés megegyezésre jutott, így arra számítunk, hogy ehhez hasonló eset többé nem fordul elő – hangsúlyozta Kim Changsik, majd kiemelte, a további sztrájkhelyzet elkerülése érdekében a cég felülvizsgálja az összes alvállalkozó és alszint közti fizetéselmulasztást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában