Új jármű áll a falu szolgálatába

2023.06.09. 20:43

Hivatalosan is átadták a falugondnoki buszt Fehérvárcsurgón

Egy Magyar Falu Programban kiírt pályázatnak köszönhetően egy vadonatúj Ford Transit segíti mostantól a falugondnok munkáját. A jármű időseket és gyermekeket is segít, illetve szállít majd.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Eddgig egy Dacia Logan segítségével jutott el a falugondnok Fehérvárcsurgó utcáira és külterületeire, hogy szükség esetén segítsen időseken, rászorulókon.

-Több mint 200 lakó él külterületen, ami azt jelenti, hogy a lakosság 10 százalékka. Ők bejelentett, állandó lakcímmel rendelkező lakói a településnek, ezért a távolság ellenére ugyanúgy fontosnak tartjuk az ellátásukat. A falugondnoki szolgálat 2021. óta megy, ám mostantól a 9 személyes busszal az eddig megszokotthoz képest több idős, illetve rászorult emberhez tudunk eljutni szükség esetén, sőt, a zártkerti részen élő iskolásokat is el tudjuk vinni az oktatási intézménybe, mondta Temesvári Krisztián polgármester.

A kilenc személyes, óriási raktérrel rendelkező buszba kerekesszékes mozgássérült is biztonságosan szállítható. Az autó árát, a bruttó 15 millió forintot a 2021-es Magyar Falu Program biztosította. Az átadási ceremónia vendége Gyopáros Alpár kormánybiztos és a polgármester vágta át a szalagokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában