Hasznos időtöltés

2023.06.09. 19:00

Hat hétfőn keresztül is a gyerekeké lesz nyáron, a sárpentelei faluház

A programok között lesz solymászat, kézműves foglalkozás, erdőjárás és tájékozódás, de találkozhatnak a gyerekek rendőrkutyával és megismerhetik a rendőrautót és a járőrök felszerelését is.

Hajdú Marianna

Fotó: Pixabay

Sárszentmihály önkormányzata és a családsegítő közösen hívja a gyerekeket a faluházba, hogy hasznosan töltsék el nyári szabadidejüket. A gyermek programot hat alkalommal rendezik meg, minden hétfőn, ahol a családsegítő és a tanyagondnok felügyelete mellett, változatos tevékenységek várnak a sárpentelei és sárszentmihályi gyerekekre. A faluházban, reggel 8:00-tól délután 16:00 óráig tartanak a programok.
Július 10-től augusztus 14-ig sokféle tevékenység és foglalkozás várja a gyerekeket, mint például az iránytűvel tájékozódás, erdőjárás, solymászat, vadászat, környezet- és természetvédelem, kocsikázás a Sárréten. Lesz lehetőség beszélgetni a rendőrökkel a közlekedés- és balesetmegelőzés témájában, megismerkedni a járőr felszereléssel és kutyával, rendőrautóval, valamint kézműves foglalkozásokon részt venni az ACSE tagjainak támogatásával.
Óber Andrea polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a résztvevők mind önkéntes alapon vállalták a programban való segédkezést, így vált lehetségessé, hogy a gyerekek számára térítésmentesen tudják biztosítani a részvételt.
A program teljes mértékben ingyenes, és a gyerekeknek élelmezését is önállóan kell majd megoldani.  A 6-14 éves kor közötti gyerekek jelentkezését, a családsegítőnél várják.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában