Nemzeti Összetartozás

2023.06.08. 10:00

Emlékkereszt Sukorón: körpanoráma veszi körül az új emlékművet

A Nemzeti Összetartozás jegyében emlékkeresztet állítottak a sukorói Ördöghegyen. Látványos körpanoráma veszi körül a Trianonra emlékeztető alkotást.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Nagy-Magyarország térképpel ellátott, fémből készült emlékkeresztet állítottak vasárnap Sukorón. Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva polgármester a feol.hu-nak elmondta: az emlékkereszt méltó helyszíne a Sukorói Sportpark szomszédságában lévő helyi elnevezésű „Ördöghegy”, ahonnan csodálatos körpanoráma tárul elénk. A kereszten lévő emléktábla felirata utal a történelmi eseményre: „A Trianonban 1920. június 4-én kötött, máig is meghatározó, tragikus hatású békeszerződés aláírásának évfordulója alkalmából állíttatta Sukoró Község Önkormányzata. 2023. június 04.”

 - Az emlékművet, és a hozzá tartozó részelemeket, mint a zászlótartót, az őrtűz elemét és a pihenőpadokat  Leader pályázat keretében elnyert támogatásnak köszönhetően tudta megvalósítani önkormányzatunk – tette hozzá a polgármester, aki az avatáson Molnár Krisztiánnal, Fejér Vármegye Közgyűlésének elnökével mondott emlékező ünnepi beszédet. Az esti őrtűz rendezvényét Szili Csaba sukorói lokálpatrióta szervezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában