Közlekedési baleset „áldozata"

2023.06.04. 09:00

Elbontották a romos buszmegállót Cecén, hamarosan új épül a helyére

A Szabadság téren megrongálódott buszmegállót elbontották Cecén. De vajon mi történhetett, hogy ilyen állapotba került? Erről kérdeztük Fazekas Gábor polgármestert.

Kecskés Zoltán

Lezárult az egyeztetés. A jobb oldali kép a baleset reggelén készült.

Fotó: Fehér Gábor (b) / Önkormányzat

– A Szabadság téren található buszmegálló 2022. július 24-én egy közlekedési balesetben sérült meg. Az utasváró tartóoszlopainak és üvegoldalainak egy része rongálódott, illetve ennek következtében teteje félig leszakadt.  A Sárbogárdi Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínre érkezve megállapították a károkozó felelősségét, aki azt elismerte. Ezt követően megkezdődött a biztosítóval való egyeztetés, a szükséges dokumentumok benyújtása, árajánlatok bekérése, majd az ügy sikeres lezárását követően Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete soron következő 2023. májusi testületi ülésén kiválasztotta az új utasvárót a beérkezett ajánlatok közül – fogalmazott a faluvezető a FEOL megkeresésére, majd a részletekre is kitért.

– Az új utasváró méreteiben és stílusában az előzővel szinte megegyező lesz, annyi különbséggel, hogy a tető rejtettívű módszerrel kerül kialakításra, illetve a pad a korábbi fa helyett fémrácsból kerül kialakításra, szem előtt tartva annak tartósságát. A vállalkozótól kapott információk szerint az új buszmegálló telepítése jövő hét elején megtörténik. A biztosító által folyósított összeget az önkormányzat kiegészítette, így lehet mód új buszmegálló építésére, melynek teljes összege bruttó. 1.899.412. Forint – zárta nyilatkozatát Fazekas Gábor polgármester.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában