Polgári Est

2023.06.06. 18:30

Cser-Palkovics András vendégeskedett Ercsiben

Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Gólics Ildikó alpolgármester és Molnár Krisztián vármegyei elnök meghívására Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András volt az ercsi Polgári Est vendége hétfőn.

HBL

Mészáros Lajos, Molnár Krisztián, Gólics Ildikó

Fotó: Skobrak Denes

Ahogy a vármegyei közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián közösségi oldalán fogalmaz: "Cser-Palkovics András polgármester úr immár 13. éve irányítja városvezetőként nemzetünk történelmi fővárosát, egyben hazánk egyik legfontosabb gazdasági erőcentrumát és meghatározó ipari szereplőjét, Fejér vármegye központját, Székesfehérvárt. Az Ercsiben megrendezett Polgári Esten egyebek mellett a szomszédunkban immár több mint egy esztendeje dúló háborúról, és annak mindenki számára érzékelhető negatív következményeiről beszélgettünk, melynek polgármester úr szerint is egyetlen megoldása a háború mielőbbi befejezése és a béke mihamarabbi megteremtése. Székesfehérvár közösségépítése, valamint gazdasági és kulturális téren elért fejlődése nyilvánvaló és példaértékű – polgármester úr arról a jó településfejlesztési- és vezetési modellről is mesélt a teltházas programon a hallgatóságnak, melynek köszönhetően ezeket az eredményeket megvalósította a város. Fantasztikus, magával ragadó előadás volt!" - írta posztjában Molnár Krisztián. 

Cser-Palkovics András volt a vendégelőadó
Fotó: Skobrak Denes

Cser-Palkovics András is beszámolt a hétfői eseményről Facebook oldalán. Megtisztelőnek nevezte, hogy alkalma nyílt egy másik település polgáraival beszélgetni az önkormányzatok és települések ügyeiről. Mint írta, múlt héten Szegeden, hétfőn Ercsiben vehetett részt egy-egy fórumon, ahol a legkülönbözőbb témákat érintették. 

"Mindkét helyszínen leszögezhettem, mennyire fontos, hogy településeink stabilitásban, békében fejlődhessenek.  Ercsiben, ahogy minden, valamennyire Fehérvár vonzáskörzetébe tartozó településen kiemelkedő jelentősége van, pontosabban lenne az agglomerációs gondolkodásnak: a nagy, erős iparral rendelkező városok, így Fehérvár is a regionális munkaerő jelentős részét a maga határain belül foglalkoztatja. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nálunk megtermelt javakból csakis a nagyváros kell profitáljon, sőt, az agglomerációnak együtt kell fejlődnie a nagyvárossal." - fogalmazott a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában