Frissen Fejérből

2023.06.20. 19:30

Aktív közösségi emberként él a 90 éves Harsányi Lászlóné (videó)

Otthonában köszöntötte a 90 éves Harsányi Lászlóné Irma nénit Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András és a városrész önkormányzati képviselője, Deák Lajosné. Irma néni máig aktívan, közösségi emberként tölti mindennapjait.

Baráth Eszter

Deák Lajosné és Cser-Palkovics András is köszöntötte a 90 éves Irma nénit

Fotó: Nagy Norbert

1933. június 20-án született Irma néni, aki két testvérét követően érkezett a fehérvári családba. A második világháború megpróbáltatásai máig éles képekként jelennek meg gondolataiban, ennek ellenére azonban életvidám mosollyal üdvözölte látogatóit. A színes rózsákkal borított kerten át – mely szintén Irma néni kezének munkáját dicséri – Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné önkormányzati képviselő érkezett a születésnaposhoz, akinek átadták a miniszterelnök gratuláló levelét és a város ajándékát.

Harsányi Lászlóné alapító tagja volt az egykori ARÉV, a mai Alba Regia SC Természetjáró Szakosztályának. Fiatal kora óta aktív tagja a közösségeknek, és ez mára sem változott meg. Orvosi javaslatra 44 évvel ezelőtt vált élete részévé a rendszeres sport, eleinte az aerobik jelentette számára a testmozgást, majd 1990-ben megismerte az Etka jógát. A mozgásforma olyannyira magával ragadta, hogy idővel megszerezte az oktatói jogosultságot. Irma néni a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban máig heti rendszerességgel tart jógaórát, ahol mint mondja, a tagokból nagyon jó közösség kovácsolódott. Úgy mesélte, családjának már többször említette, most azonban nekünk is elárulta kívánságát: „Nem kérek mást, csak mindig legyen annyi erőm, hogy heti egyszer meg tudjam tartani a tornát, mert ez tart életben.”

Irma néni nagy szeretetben tölti a mindennapokat lányával és unokájával
Fotó: Nagy Norbert

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában