Frissen Fejérből

2023.06.10. 17:30

A sziklamászást is ki lehetett próbálni szombaton

Korábban nagy sikerrel rendezték meg minden hónapban Csókakőn a Vári Vásárt, amelynek aztán – mint oly sok mindennek – a koronavírus vetett véget. Fináncz Imre azonban úgy gondolta, itt az ideje visszahozni az őstermelőket és a többi árust a vár alá.

Borsányi Bea

Az esős hét elriasztotta az árusok jó részét

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

- Én magam is kistermelő vagyok, így számomra is jó lehetőség ezeknek a vásároknak a megtartása, de rajtam kívül sokan gondolják ezt így. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a márciusban megtartott első vásáron mintegy negyven sátor állt a Nagymagyarország téren, amelyekben a legkülönbözőbb portékákat kínálták – mondta Fináncz Imre, a vásár szervezője, aki nem mellesleg tagja a csókakői polgárőrségnek is, így a rendezvény lebonyolításából a helyi polgárőrök is kiveszik a részüket. 

A várkapu melletti sziklafal remek helyszínt kínált a sziklamászás kipróbálására
Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

A vásár mellé mindig igyekszik valamilyen plusz programot is szervezni, hogy még vonzóbbá tegye az eseményt. Most szombaton a Tatabányai Alpin Sportklub tajgai jöttek Csókakőre, akik ingyenes lehetőséget biztosítottak a vállalkozószelleműeknek arra, hogy kipróbálják a sziklamászást. A vár bejárata melletti sziklafalra lehetett felkapaszkodni, majd onnan kötél segítségével leereszkedni.  Imre tarsolyában bőven vannak még ötletek izgalmasnak ígérkező kísérőprogramokra, többek között szeretne valamikor pantomimeseket is meghívni, de baba-mama börzét is szervezne.

Szombaton viszonylag kevesen verték fel sátraikat a vár tövében, az árusok egy részét vélhetően a mögöttünk lévő esős napok riasztották el. Vásár azonban lesz még! Akit érdekel, annak érdemes figyelnie a Csókakői Vári Vásár nevű oldalt a közösségi hálón, hogy ne maradjon le az aktualitásokról. Főleg azért, mert az eseménynek nincs fix időpontja, ahogy az a legtöbb vásár esetében megszokott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában