Frissen Fejérből

2023.06.10. 16:02

A lovasprogramok már lezajlottak, de a program hajnalig folytatódik (videó)

A délelőtti program és a délutáni egy része is lement szárazon, bár a csikósversenyhez már erősen sötét hátteret adtak a Fehérvár irányából tornyosuló esőfelhők. A hangulatot azonban ez egyáltalán nem rontotta.

Borsányi Bea

A teljes díszbe öltözött csikósok a zsűri előtt

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Szinte szünet nélkül fordultak a sétakocsikázásra befogott lovak a művelődési ház előtti betoncsíkon, s a délelőtti főzőversenyen induló csapatok bográcsai is nagyrészt kiürültek már, amire a versenyre nevezett tíz fess csikós körbevonult, majd felsorakozott a háromtagú zsűri előtt, hogy elsőként küllemre pontozzák őket. Ezután jött a mindenki számára előírt gyakorlatok bemutatása, illetve az egyéni produkciók, amelyekkel a zsűri mellett a közönséget is igyekeztek elkápráztatni a lovasok. Láthatott a közönség például lovat asztalnál enni. 

Mindeközben szebbnél szebb kézműves portékáikat kínálták az különböző mesterek a bőröstől kezdve a fazekasig bezárólag. Hogy végül sikerült-e száraz bőrrel megúszni a délutánt, arról a tudósító nem tud beszámolni. Amit viszont biztosan állíthat, hogy a mai nap további programjait eső esetén is megtartják, ám ez esetben a művelődési házon belül. Arról, hogy mivel készültek a szervezők, tegnap itt írtunk

A sétakocsikázás idén is népszerűnek bizonyult
Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában