SzaladBattyán futóverseny

2023.05.27. 22:00

Vidám sport- és gyermeknap Szabadbattyánban (galéria)

– Az ideám nem bonyolult: minél több gyermek ismerje meg a mozgás és az egészséges életmód nyújtotta örömöket és értékeket – mondta el nekünk a szabadbattyáni gyermeknap nyitányán, a SzaladBattyán futóverseny közös bemelegítését követően Katus Attila sokszoros sportaerobik bajnok, személyi edző, életmód-tanácsadó.

V. Varga József

A közös bemelegítést Katus Attila vezényelte

Fotó: V. Varga József

Az átmozgató edzésen szemmel láthatóan többségben vannak a hölgyek és a gyerekek, a férfiemberek talán szégyenlősebbek. Vagy, ahogy az egyik apuka tódítja somolyogva érdeklődésemre: „Van az a sörmennyiség, amikor megy nekünk a futás bemelegítés nélkül is…”

 

A sport- és gyermeknap futóversenyét második alkalommal rendezték meg szombaton a nagyközségben. Márkusné Motkó Anett, a művelődési ház igazgatója az elegáns érmeket mutatja még a start előtt:

– A dobogósoknak összesen 36 érmet adunk át – magyarázza, s valóban, a számtan nem hazudik.

SzaladBattyán – éremdömping
Fotó: V. Varga József

A szervezők a viadalra a három meghirdetett kategóriában – gyermek (1 parkkör, 600 méter), haladó (2 parkkör, 1200 méter) és profi (5 parkkör, 3000 méter) – a 18 év alatti lányok, illetve fiúk, valamint a 18 év feletti nők, illetve férfiak nevezését fogadták.

A startnál az egyes távokat a SzaladBattyán futóverseny ötletgazdája, Óberné Kámán Erika alpolgármester indítja. Sípjába fúj, és vezényel: „Rajt!”

A legnépesebb kategória rajtja
Fotó: V. Varga József

A finom ebédet, valamint az eredményhirdetést és a díjátadást követően délután és kora este színes gyermeknapi forgatag varázsol a Csíkvár téri parkban. A felhozatal magáért beszél: családi aszfaltrajzverseny, kutyabemutató, Batyuszínház. Az Egyszervolt Mesezenekar interaktív koncertjét zárásképpen azután tombolasorsolás követi.

S közben: palacsinta, fagyi és vattacukor! És a gyerkőcök nagy örömére az ingyenesen használható szivacságyú, a söprögető aréna, a lézerharc, az elektromos kisautó, és az elmaradhatatlan légvár. A kézműves-foglalkozásról, az arcfestésről és a csillámtetoválásról nem is beszélve.

A választott táv babakocsival is megtehető volt
Fotó: V. Varga József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában