Önkéntesek hete

2023.05.28. 21:06

Tovább él a hagyomány, ami szebbé varázsolja a nyarat

Az önkéntesek hete már hosszú évek óta nagyszerű élményeket és sok-sok örömet visz a Jószolgálati Otthon ellátottainak életébe. A hét a napköziotthonban tavaly átalakult, és egy egész nyarat felölelő programsorozattá vált, amely óriási sikert aratott, így ez alkalommal is hasonló módon szeretnének kedveskedni az otthon munkatársai a gondozottaknak.

Duol.hu/Szente Patrícia

Önkéntesek hete a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Petőfi Ligeti Intézményében 2021-ben A képen: Terecskei András önkéntes Szekszárdi Dóra önkéntes

Fotó: Zsedrovits Enikő

Mint minden évben, idén is rengeteg izgalmas, szórakoztató programmal készültek a lakóknak, az események pedig már jövő héttől kezdődnek. A Liget közi napköziotthon mellett a Bercsényi utcai gondozóházban is programdömping van készülőben, ott egy héten keresztül tart majd a mókázás.

A napköziotthon a budapesti kirándulásokon, nyári táborokon és a város különböző parkjaiban tartott úgynevezett pokrócmeséken kívül számos, nagyszerű eseménnyel várja vendégeit. Az önkéntesek nyara május 30-án 10 órakor a Duna Dog Center terápiás kutyáinak bemutatójával kezdődik, de lesz kreatív foglalkozás Nagy Vikivel (június 5-én 9 órakor), mesés előadás Pálfalvi Janóval (június 8-án 9.30-kor), és táncos bemutató a Zoltán Erika tánciskola jóvoltából (június 15-én 9.30-kor). Kálnay Adél mesékkel szórakoztat majd június 16-án 9.30-kor, Délczeg Zsófi és csapata pedig zumbát tart június 19-én 9.30-kor.

Ez még csak a kínálat fele volt, az eseményekből július közepéig ugyanis nincs megállás. Két táncos bemutatóval és egy fotókiállítással is készülnek még a júniusban: június 21-én 9.30-kor a No Controll Dance előadását, június 26-án, szintén 9.30-kor a Spartan Cheerlading SE performanszát lehet megtekinteni, június 28-án 9.30-kor pedig Havel Gábor fotói csodálhatók meg.

A július a tervek szerint a következőképpen alakul: július 4-én 10 órakor Polgár Lilla és Klép Tamás énekel vendégeinek, július 16-án 10 órakor Vida Orsi tart pilátesz órát, július 12-én 9.30-kor Suplicz Mihály mesél, végül az önkéntesek nyara zárásaként július 17-én 9.30-kor kerti parti a program, ahol a Gipsy Kings Experience (Dagi és együttese) zenél majd.

A gondozóházban a programok menete a következő: Május 30-án reggel 8 órakor a Duna Dog Center kutyás bemutatója nyitja meg a hetet, majd délután 14 órakor Suplicz Mihály zenével és énekkel szórakoztat, később pedig Kárpáti Gábor énekel. Május 31-én 9 órakor a Wesley-DaCapo művészeti iskola interaktív táncbemutatójával kezdődik a nap, 11 órakor a Széchenyi kórusa ad műsort, ezt követően 15.30-kor András atya és Krisztina tart hitéleti foglalkozást. Június 1-jén 10 órakor Szarka Gitta közös jógaórát tart, 14.30-kor pedig Horváth Jankó énekel. A hét június 2-án Pálfalvi Jankó délelőtti (9 órai) énekes, mesés, verses előadásával, valamint Polgár Lilla és Gasparik Gábor énekével zárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában