Gallyazás

2023.05.23. 17:00

Tordason is indul, de lehet, jobban járnak, ha maguk végzik el

Számos településen aktuális a tavaszi gallyazás, ami a törvényi szabályozás szerint a vezetékek közelében lévő növényzetet érinti és amelyet az ingatlantulajdonosoknak kell rendszeresen gondozniuk. Tordason is hamarosan kezdődik a munka.

BB

Illusztráció

Fotó: Nagy Balázs

A gallyazás fontosságára minden évben felhívja az E.ON a figyelmet. Amennyiben ezt az ingatlantulajdonos nem teszi meg, az E.ON szerződött vállalkozóval, saját költségére elvégezteti a szükséges gallyazást, hiszen az élet- és vagyonbiztonság, valamint a folyamatos áramellátás feltételeinek biztosítása kötelességük. 

Ez most több településen is aktuálissá vált, így Tordason is, amelynek közigazgatási területén hamarosan megkezdik a 0,4-22 kV-os hálózaton a gallyazási munkálatokat és várhatóan egészen június végéig zajlik majd a munka. 

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy azok előtt az ingatlanok előtt, ahol a tulajdonosok nem végzik el a gallyazást, az E.ON ugyan megteszi ezt, ám ez esetben a társaság a saját elképzelése szerint is alakíthatja az ott lévő fa vagy fák lombkoronáját!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában