Húszezer tő egynyári palánta kerül ki Fehérvár különböző pontjaira

2023.05.10. 10:30

Teljes pompájában az elkészült fehérvári Virágóra, sokan fotózkodnak előtte

Kedden délután az utolsó begónia is a helyére került a székesfehérvári Virágórán, így teljessé vált a kedvelt látványosság "képe". Ma reggel már több fehérvári járókelő, illetve turisták, diákcsoportok is fotózkodtak előtte.

Házi Péter

Fotó: Házi Péter / FMH

Úgynevezett kontrasztos beültetéssel készült el az idei Virágóra: az üdezöld háttér körbeöleli az óra számlapját, amelyen a fehér begóniák rajzolják ki Székesfehérvár címerét, körülötte pedig piros begóniák töltik ki az óra számlapját. A klasszikus órákon található számokat idén nem rakták ki virágokból, de talán nem is az a legfontosabb, hogy a teljesen pontos idő leolvasható legyen a Virágóráról. Sokkal inkább a szemet gyönyörködtetés a cél, ahogy sok-sok évtized óta.

Mint ismert, három tervet készített Homoki László, a Városgondnokság kertészmérnöke, amelyek közül a székesfehérváriak szavazással választhatták ki a nekik leginkább tetszőt.  Összesen 6670 voks érkezett, a legtöbbet, 3279-et, a 2. változat kapta.  Amint a Városgondnokság is írta, nem túl bonyolult a beültetési terv , de éppen az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. 

A belvárosi virágágyásokat követően egyébként a fehérvári Strandon, a Zichy ligetben, a Szent István téren, a Halesz sarkánál és a Petőfi parkban folytatódnak a virágültetések. A munka több héten keresztül tart és több mint húszezer tő egynyári palánta kerül ki a közterületekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában