Ismerős?

2023.05.07. 17:30

Szívmelengető fehérvári jelenlét a keszthelyi kiállításon

Keszthelyen, a kastély szomszédságában látható egy grandiózus történelmi modellvasút-kiállítás, ahol a lokálpatrióta ujjongva szúrhatja ki a fehérvári vasútállomás miniatűrjét, ami előtt jelképesen Ikarusz buszok parkolnak, de feltűnik a városi "szívecskés" szelfipont is.

Horváth-Buthy Lilla

Az icipici Szeretlek Székesfehérvár pont, Keszthelyen dobogtatja meg a koronázóvárosból jövők szívét

Fotó: Horváth-Buthy Lilla

"A történelmi modellvasút-kiállítás az egyik legnagyobb Európában. A 19–21. századi Magyarország, Ausztria és Németország vasútjait szemléltető óriásmodell az eredeti állomásépületek, vasúti pályák, mozdonyok, szerelvények korhű mása" - írják a kiállítás brossurájában, s nem túloznak. Több "szobányi", részletgazdag felfedeznivaló nyújt örömöt kicsinek, nagynak egyaránt. 

A Helikon Kastélymúzeum modellvasút kiállításán fénykorában láthatjuk a többi között a Nagykanizsa és Budapest-Déli pályaudvar között Balatonszentgyörgyön, Székesfehérváron, Kelenföldön keresztül vezető fővonalat, s annak pályaudvarainak tökéletes másait. 

A megyeszékhely vasútállomásának miniatűr hasonmása
Fotó: Horváth-Buthy Lilla

Az icipici, vonatra igyekvő fehérváriaknak és a pályaudvart építőknek az üveg másik oldaláról is járt a vigyorogva integetés. 

A legnépszerűbb közösségi videómegosztóra feltöltött videóban 2:07-kor érkezünk meg Székesfehérvár "táblához", onnan pár másodperc alatt a vasútállomásra érünk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában