A Szociális Központban várják az érdeklődőket

2023.05.01. 19:00

Segítséggel igényelhetnek gondosórát a rácalmási idősek

Segítenek a rácalmási időseknek a Gondosóra Programhoz való csatlakozásban. A kormány által indított kezdeményezés akár életeket is menthet.

Baráth Eszter

A program keretében minden 65 év feletti állampolgár alanyi jogon, térítésmentesen igényelhet egy gondosórát, amelyet akár csuklóra rögzítve, akár nyakba akasztva tudnak maguknál tartani. A készülék segítségével egy országosan elérhető diszpácserszolgálattal vehetik fel a kapcsolatot az idősek, a vonal másik végén ülő szakemberek pedig mérlegelve a helyzetet a hívó családját, vagy az illetékes hatóságot értesítik.
A gondosóra igényléséhez regisztráció szükséges, amit a program weboldalán tehetnek meg, a rácalmási idősek számára pedig ebben a Rácalmási Szociális Központ is segítséget nyújt. A Széchenyi tér 19. szám alatti irodában, vagy a 06/25-507-068-as telefonszámon érdeklődhetnek a település 65 év feletti lakói.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában