Frissen Fejérből

2023.05.20. 19:55

Rekordösszegű, 17 milliónál is több támogatás jött össze a fehérvári egészségnapon

Minden eddiginél nagyobb összegű támogatás gyűlt össze szombaton a Richter Egészségváros rendezvényén, hála az adományozóknak, a személyes aktivitásnak. Az összeget Fehérvár önkormányzata még 3,5 millióval „megtoldotta”. A program sikerét a kórház dolgozói, a szervezők és a székesfehérváriak együtt ünnepelték a Palotai kapu téren.

Házi Péter-ÖKK

Nagyon sokan jöttek el a jótékonysági szűrőnapra

Fotó: NAGY NORBERT

Amint arról délelőtt beszámoltunk, ismét Székesfehérvárra érkezett az a szűrőprogram, amely egyúttal jótékonysági célt is szolgált, s amelyen a Szent György Kórháznak segíthettek a résztvevők. 

Amint az önkormányzati kommunikációs központ beszámolt róla, a város önkormányzata nevében Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok mondott köszönetet a sok érdeklődőnek és résztvevőnek, akik eljöttek a szűrésekre. Ugyancsak megköszönte a Richter Gedeon Nyrt-nek, hogy harmadik alkalommal hozták el a programjukat Székesfehérvárra, és megerősítette, hogy a város a jövőben is szívesen fogadja a jótékonysági kezdeményezést.

Bucsi László, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója pedig arról beszélt, megható volt látni, hogy gyakorlatilag az összes, szűrést végző sátornál sorban álltak az emberek. Kiemelte, a több mint 17 milliós támogatásból a kórház C épületét komfortosítják.

Nyakas Eszterápolási igazgató a kollégáinak, orvosoknak és szakdolgozóknak fejezte ki a köszönetét, akik akik az egész napos munka során elvégezték a szűréseket.

Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing főosztályvezetője pedig megköszönte a szervezők munkáját és a lakosság részvételét, online aktivitását, majd összegezte a nap eredményeit.

Online több mint 700 aktivitás volt, melyek mindegyike 500 forintot ért. Több mint 2.000 szűrést végeztek el, ebből körülbelül 300 esetben derült ki enyhe elváltozás, 200 esetben súlyos, további 100 esetben pedig extrém probléma. Nagyon sokan bekapcsolódtak az egészségmegőrző, ismeretterjesztő programokba, így összesen több mint 10.000 aktivitás történt a nap folyamán. A Richter által felajánlott alapadománynak, továbbá az online és a személyes aktivitásokból gyűjtött adománypontoknak köszönhetően 13.786.500 forint jött össze, ami új rekordnak számít az Egészségváros történetében. Ehhez adódik Székesfehérvár önkormányzatának 3,5 milliós felajánlása. Így a teljes támogatás 17.286. 500 forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában