Már a bebútorozásra készülnek

2023.05.24. 20:43

Nyárra elkészül a gárdonyi bölcsőde - az építkezésen jártunk (galéria)

Anyagilag és közösségi szempontból is hatalmas beruházás végére kerül pont hamarosan Gárdonyban: nyárra elkészül a vadonatúj önkormányzati bölcsőde, amely több mint 700 millió forintból valósul meg. Az építkezésen jártunk, s elárulhatjuk: nagy, világos terek, 21. századi körülmények várják majd az apróságokat.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Hamarosan elkészül a gárdonyi önkormányzati bölcsőde. Már a bebútorozásra készülnek – árulta el szerdai sajtótájékoztatóján Tóth István, Gárdony polgármestere. A tágas, látványos épület munkálatainak vége felé közeledik a kivitelező, s a tervek szerint nyár közepén le is vonulhatnak a területről. Az ezt követő engedélyezési eljárások után szeptemberben, de legkésőbb októberben indulhat is az óvodai élet az épületben. Az Életfácska Református Óvoda melletti területen kap helyet a bölcsőde, szinte közvetlenül Gárdony és Agárd településrész határában.

Eredetileg 592 millió forintos állami támogatást kaptak a három évvel ezelőtt elnyert pályázaton, ám mire elkezdődhetett a kivitelezés, az építési árak növekedése miatt hamar 111 millió forinttal több lett a költség. A gárdonyi önkormányzat úgy döntött, nem adja vissza a pályázatot, hanem segítségért folyamodik a megyei közgyűlés elnökéhez, Molnár Krisztiánhoz további támogatásért. Az elnök közbenjárásának köszönhetően további kormányzati támogatás érkezett, amelyhez az önkormányzatnak már „csak” 43 millió forint önrészt kellett hozzátennie a bölcsőde megépítéséhez.

 

A tájékoztatón elhangzott: a bölcsőde épülete napelemeket kapott s rákötik a gárdonyi geotermikus fűtési rendszerre is az ingatlant. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő hozzátette: az épületben 56 gyermek számára lesz hely, négy csoportban. Minden szoba több mint 50 négyzetméteres lesz.

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke rámutatott: Gárdony mára a vármegye negyedik legnagyobb lakosságszámú városa lett, amely a gyermekek létszámának növekedését is jelentette az elmúlt években. A bölcsődeépítés a Területi Operatív Program (TOP) forrásaiból kaphatott támogatást, de ebből valósulhatott meg korábban Gárdonyban az ipari park, a településközpont, a fotovoltaikus és geotermikus rendszer, valamint a szolgáltatóház is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában