Rajtra készen

2023.05.02. 18:45

Minden eddigi rekordot túlszárnyalt a Sárosd Kapa-Kupa

Nem túlzás azt állítani, hogy pillanatok alatt beteltek a VIII. Sárosd Kapa-Kupa rajthelyei. Már most bizton állíthatjuk: izgalmas futamok elé nézünk.

Héjj Vivien

Garantáltan izgalmas futamok várnak a versenyzőkre és a nézőkre is

Fotó: Fehér Gábor/FMH-Archív

A verseny már a rajthoz gördülés előtt elkezdődött, ugyanis rendkívüli időeredménnyel kellett kattintaniuk azoknak, akik nevezni szerettek volna az idei évi megmérettetésre. Mint arról korábban beszámoltunk, május 1-jén reggel 8 órakor nyílt meg az idei évi sárosdi rotációs kapaverseny nevezési felülete. Az eredeti tervek szerint 12 óra állt volna a jelentkezők rendelkezésére ahhoz, hogy bebiztosítsák helyüket az augusztusi versenyre.

Az előző évben már arról számolt be lapunknak a verseny szervezője, hogy a 2022-es verseny rajthelyei mindössze 9 óra alatt beteltek. Azonban ami idén történt, arra még Sztupa Balázs sem számított.

– Felrobbant az internet! Nyolc perc alatt elfogytak a helyek. – kezdi a Sárosd Kapa-Kupa szervezője. – Akkora volt az érdeklődés, hogy 8 óra 1 perckor megérkezett az első, 8 óra 8 perckor pedig az utolsó nevezés. Idén – bár nem erre gondolva – próbáltuk úgy kontrollálni a nevezéseket, hogy beállítottunk egy limitet, így amikor betelnek a rajthelyek, a rendszer automatikusan leállította a nevezést. Ekkora érdeklődésre egyáltalán nem számítottunk.

Mint megtudtuk, nem Balázsék voltak az egyetlenek, akik meglepődtek a történteken, ugyanis számos aggódó üzenet, telefonhívás érkezett a leendő versenyzőktől a szervezőkhöz, többen a rendszer meghibásodására gyanakodtak jelentkezésük meghiúsulásakor. Ám erről szó sem volt, csupán annyi történt, hogy aki nem állt rajtra készen a felület nyitásakor, s nem kattintott, nem gépelt elég gyorsan, az könnyen lecsúszhatott az idei versenyről.

– A sprintfutamokkal együtt hatvan futamunk lesz idén, ez azt jelenti, hogy ötvennégy versenyzőnk lesz, és a legjobb hat juthat a selejtezőfutamból a sprintfutamba. – tudtuk meg Sztupa Balázstól, aki azt is elárulta, az ország negyven különböző településről érkeznek versenyzők, s az indulók közt három hölgy is feltűnik az augusztus 26-i versenyen.

Azok számára is van egy jó hírünk, akik idén lemaradtak: jövőre is lesz Sárosd Kapa-Kupa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában