Robotika, informatika és programozás

2023.05.04. 16:30

Még csak általános iskolások, de már most robotot programoznak (galéria)

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre került a Bejczy Antal Junior Műszaki Innovációs Verseny Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán.

Déri Brenda

Fotó: Klein Anna

Az általános iskolás felső tagozatos tanulók számára meghirdetett verseny célja, hogy felkeltse a műszaki orientáltságú gyerekek figyelmét és motiválja őket arra, hogy pályaválasztáskor ebben az irányban gondolkodjanak. Ami pedig a magát a versenyt illeti, három fős csapatok indultak és minden csapat kapott egy-egy robotkészletet, amivel egy előre leírt feladatot kellett teljesíteniük, illetve a verseny során részpontokat is tudtak gyűjteni a tanulók. 

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának egyetemi docensétől, Udvardy Pétertől a verseny menetével kapcsolatban megtudtuk még, hogy összesen 5 csapat indult és megközelítőleg 2 óra állt a versenyzők rendelkezésére, hogy teljesítsék a feladatlapon foglaltakat. Azok a gyerekek pedig, akik az első három helyen végeznek értékes, robotikával kapcsolatos nyereményekre tehettek szert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában