Kihívás Napja

2023.05.31. 17:48

Kis létszámmal, de annál vidámabban telt az éjszakai kerékpározás

A Kihívás Napja alkalmából éjszakai kerékpározásra invitálta a mozogni vágyókat a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezet.

Déri Brenda

Kevesen ugyan, de lelkesen sorakoztak fel a résztvevők az éjszakai tekeréshez

Forrás: Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete / Kiss László

Kiss Lászlótól, a szervezet egyik aktivistájától, aki egyben az éjszakai kerékpározás szervezője is volt megtudtuk, hogy ugyan kis létszámmal, de annál kitartóbban és lelkesebben indultak neki az éjszakai kerékpározásnak, melynek gyülekezési pontja a Liszt Ferenc utca és a buszpályaudvar között volt. 

„Az időjárásra nem lehetett panaszunk, a kora esti felhőszakadást követően éjfélre szinte mindenütt felszáradtak az utak és felfrissült a levegő, így kifejezetten jó hangulatban vágtunk neki a tervezett programnak. A kerékpárosokat rendszeresen sok kritika éri a közlekedés többi résztvevője felől – többek között a láthatóságuk hiánya miatt –, mi a KRESZ szabályainak megfelelő világítás meglétére és a láthatóságunkra is kiemelt figyelmet fordítottunk, amiről azonban e késői órákban nem sok gépjárművezetőnek volt lehetősége meggyőződni, lévén hogy gyakorlatilag üres utakon és utcákon haladhattunk” – kezdte élménybeszámolóját László a feol.hu megkeresésére.

Forrás: Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete / Kiss László

A kerékpárosok első útja a Bregyó-közi Sportcentrumba vezetett, ahol mindannyian részt vettek a 15 perces „Kelj fel jó ember” névre keresztelt bemelegítő tornán, aminek végeztével felfrissülve pattantak újra nyeregre és folytatták útjukat a Várkörúton, a Prohászka Ottokár úton, a Mártírok útján, valamint a KÖFÉM lakótelep érintésével az Öreghegy felé. 

Kiss László azt is hozzátette, hogy azért a Donát utca emelkedője próbára tette a csapatot, de mindenki a saját tempójában leküzdötte az akadályt, onnan pedig már együtt gurultak tovább a Homonnai utcán és a Zsolnai, majd a Nagyszombati úton a Budai út felé. 

„Ha már ott jártunk, felkapaszkodtunk még az Aranybulla-emlékműhöz is, majd rövid pihenőt követően végül a Petőfi-park felé vettük az irányt. Bő 2 órás programunk végén kellemesen elfáradva, de bőven túlteljesítve zártuk a kihívást” – zárta gondolatait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában