Közgyűlés

2023.05.26. 11:30

Intézményvezetői kinevezésekről és fejlesztésekről is döntött a fehérvári testület

Több személyi és fejlesztéssel összefüggő költségvetési kérdésről is szavazott legutóbbi, pénteki ülésén Székesfehérvár közgyűlése.

Héjj Vivien

A város mindennapi életét meghatározó ügyekről is döntött rendkívüli ülésén Székesfehérvár képviselő-testülete

Fotó: Nagy Norbert / FMH-Archív

Négy fehérvári óvoda intézményvezetőjének megbízását további öt évvel meghosszabbította a testület. A döntés értelmében a Ligetsori Óvodát Gelencsér Rita, a Maroshegyi Óvodát Békésiné Kimiti Ágnes, a Székesfehérvári Napsugár Óvodát Mályi Lilla, a Rákóczi Utcai Óvodát pedig Juhász Ágnes igazgatja 2028. július 31-ig.

– Megkezdődhet a Krasznai és az Udvardi utca felújítása, erre a pénzügyi forrást a költségvetésben a mai napon biztosítottuk. A következő hetekben elindulhat a közbeszerzési eljárás, a tervek és az engedélyek már rendelkezésre állnak. Ez a fejlesztés az öreghegyi útfelújítási program nagyon fontos része, sokan várják már ezt az útfelújítást, ami együtt jár a közműfejlesztéssel is. A kivitelezés várhatóan az idei évben kezdődik és jövőre fejeződik be – beszélt a sokak által várt fejlesztés hátteréről Cser-Palkovics András.

Fontos döntés született továbbá városi források fölött állami forrásból történő fejlesztés megvalósításáról.

– A Hétvezér Általános Iskola felújítási programját indítottuk el, a közbeszerzési eljárás már a kivitelezésre vonatkozik. A Modern Városok Programban tartalmi elemként megjelenő oktatás-fejlesztési program részeként újulhat meg az intézmény – tette hozzá a polgármester.

A testület kiadott egy tulajdonosi hozzájárulást a Székesfehérvári Szakképzési Centrum egyes intézményeinek felújítására vonatkozóan. Bruttó 5,2 milliárd forintból újulhat meg három, a Szakképzési Centrumhoz tartozó intézmény – amennyiben az európai uniós források megérkeznek Székesfehérvárra. A fejlesztésben érintett a Deák Ferenc, a Bugát Pál, a Széchenyi István és a Váci Mihály Technikum.

A zárszámadásról szóló önkormányzati rendelet elfogadásával a testület lezárta a 2022-es költségvetési évet. A napirend tárgyalásánál Fazakas Attila ellenzéki frakcióvezető a tavalyi év megszorításairól és azok negatív következményeiről fejtette ki álláspontját. Ugyanekkor a polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat működése stabil és biztonságos, a városnak vannak tartalékai, hitel felvételére nincs szükség.

A 2013-ban útjára indult KÉPES Program keretében az önkormányzat fenntartásában működő bölcsődék, óvodák, általános iskolák elhelyezését biztosító ingatlanok vizesblokkjai és udvarai újulhatnak meg. A program 2021-ben és 2022-ben az önkormányzat további finanszírozásának köszönhetően okostanterem kialakításával és ahhoz kapcsolódó digitális oktatási program megvalósításával bővült. A fejlesztések 2023-ban is folytatódnak: ezúttal a Felsővárosi Általános Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI és a Széna Téri Általános Iskola udvarának fejlesztése, valamint játszóeszközök telepítése valósulhat meg, továbbá okostantermet alakítanak ki a Németh László Általános Iskolában. A felújítás és a fejlesztés becsült összértéke bruttó 70 millió forint.

A közgyűlés zárt ülésén technikai jellegű napirendekről szavazott a testület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában