A legtöbbet futók nyereményt kapnak

2023.05.21. 11:13

Futókörök napja a Haleszban: délután ötig mindenkit várnak néhány körre!

Reggel kilenckor, a hivatalos megnyitóval kezdődött a fehérvári futónap a Halesz-ligetben: a jó időben mindenkit várnak, hogy tegyen az egészségéért. A lerfutott körökkel pedig az általunk megbevezett iskolának is gyűjthetünk pontokat!

Házi Péter

A kezdéskor még nem volt tömeg, de napközben szépen érkeztek a futni vágyók

Fotó: Bácskai Gergely

Székesfehérvár már nem először csatlakozik a Futókörök Országos Napjához, mutatva, hogy valóban sportos városról van szó. Az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének szervezésében vasárnap 26 különböző, nemrég elkészült gumiborítású pályán róhatják a köröket a hobbifutók. 

A fehér sátornál bárki regisztrálhat napközben, 17 óráig zajlik a verseny
Fotó: Házi Péter

A Halesz-parkban regel 9 órakor Mészáros Attila székesfehérvári alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt, aki arról beszélt, hogy a 2020 októberében átadott rekortán pályát nagyon sokan használják, ráaádul amióta kiépítette az önkormányzat a pálya körül a közvilágítást, este is lehet itt sportolni. Megköszönte a szervezőknek az idei esemény lebonyolítását, majd maga is beállt néhány körre futni. A három, legtöbb kört futó résztvevő komoly értékű utalványt nyer, amin sportszereket vásárolhat, de a lefutott köröket egy-egy, általunk megnevezett iskolának is felájánlhatjuk: amelyik intézmény a legtöbb kört kapja, szintén értékes ajándékot kap. A fehérvári futás egyébként  jótékonyt célt is szolgált,  a FEMA Állatmentőket támogathatják a résztvevők.

Az időmérő kapun áthaladva mérik a megtett körök számát
Fotó: Házi Péter

A 17 óráig tartó versenyre a helyszínen bárki nevezhet,  a köröket időmérő chipek segítségével számolják a szervezők. A Futókörök Napja az Ötpróba szabadidősport program hivatalos pontszerző állomása is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában