31. Pákozdi Sárkányeresztő Fesztivál

2023.05.29. 11:00

Furcsa szerzetek a szélben - sárkányeresztő fesztivál Pákozdon (galéria, videó)

Kevés szebb panorámát nyújtó helyszín van a Velencei-tó térségében a pákozdi Sárkánydombnál. Ezen a hétvégén harmincegyedik alkalommal rendezték meg itt a sárkányeresztő fesztivált. Lobogtak a szélben a polipok, boszorkányok, halacskák és még megannyi furcsa szerzet.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Festői környezet, szinte határtalan nagyságú tér, jó – és kicsit mindig szeles – idő várta ezen a hétvégén azokat, akik a 31. Pákozdi Sárkányeresztő Fesztiválon szélnek akarták ereszteni sárkányaikat. Vagy csak gyönyörködni akartak az óriási, színes lebegő szerzetekben. Merthogy volt belőlük bőven. A nappal is kukucskáló félhold alatt és a Velencei-tó panorámájával a háttérben lomhán hajladozott a polip, néhány halacska, felfújt repülő, Rubik kocka, szivecskék és még egy baljósan a felhők fölé tartó boszorkány is.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

A tapasztalt sárkányeresztők már tudták: minél magasabbra engedik a sárkányt, annál biztosabban marad fent a levegőben, az újoncok azonban gyakran röptették újra s újra a földbe csapódó sárkányaikat. Szerencsére a tér elég nagy volt, a madzagok így ritkán gabalyodtak egymásba, viszont mindenhonnan jól lehetett hallani a kis színpad műsorait. És a helyben készült, bográcsban főtt csülkös pörkölt illata is csábító volt, igazi fesztiválhangulattal „parfümözte” be a környéket az egyébként valóban istenien finom étek.

Az egész hétvégén át tartó fesztiválon éjszakai röptetés is zajlott, ami igazán izgalmas élmény lehetett a résztvevőknek. Vasárnap pedig vezetett kalandtúrát tartottak a fesztivál résztvevőinek.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában