Frissen Fejérből

2023.05.05. 14:00

Fűnyírás: most a fehérvári iskolák környékére koncentráltak a szakemberek (videó)

Már megint nincsen lenyírva a fű! Hogyan lehet így hagyni a területet? Miért nem jönnek már ide a szakemberek? – hallatják hangjukat, pardon, hagynak nyomot írásban többen is a közösségi médiában.

Szanyi-Nagy Judit

A Széchenyi István Műszaki Technikum előtt is szép, rendezett a fű, a diákok pedig már a ballagásra díszítenek

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Részint erre reflektálva írt hosszabban honlapján a székesfehérvári városgondnokság arról, hogy nemcsak több hete elkezdték már a fűnyírási, -kaszálási munkát a városban, de ebben az évben is adott ütemterv szerint végzik azt – a megyeszékhely egész területén, amely 3,8 millió négyzetmétert fed le. A parkfenntartási munkákban egyébként több mint száz parkfenntartó vesz részt.

Mint Homoki László kertészmérnök, parkfenntartási vezető kiemelte, a május 1-jével kezdődött héten érthető módon elsősorban az iskolák környékén dolgoztak, miután a ballagások miatt ezekre a részekre a következő napokban sok ember érkezik. A belváros környékén kéthetente nyírják a füvet, a többi területre pedig átlagosan háromhetente jutnak el a fűnyírótraktorok, majd utánuk a motoros kaszával dolgozó munkatársak. A kiemelt területeken évente 10-14 alkalommal nyírják a füvet – derül ki az írásból. 

A cikkben emellett arra is rávilágítanak, hogy a fűkaszás munka nagyon emberigényes, mivel két-két ember tartja a ponyvát a két motoros kaszás mellett, utánuk pedig egy takarító is dolgozik, így egy ilyen csapathoz hét munkatársra van szükség. A kaszálást 18 nagy teljesítményű fűnyíró traktorral és 48 fűkaszával végzik a parkfenntartók.

Május 5-én délelőtt a Semmelweis Ignác utcában tevékenykedtek, miután az oktatási intézmények környékét már rendbe rakták:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában