Víz világnapi alkotói pályázat

2023.05.05. 07:30

Először indultak, mindjárt el is hozták az első díjat a csákberényi óvodások

Első díjat nyert a csákberényi Vértesalja Óvoda Lepkés csoportjának alkotása a Fejérvíz Zrt. és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által a Víz világnapja alkalmából meghirdetett pályázatán, amelyen az alkotó 5-6 éves gyerekek a víz körforgását mutatták be.

Borsányi Bea

Vegyes technikával, kreatív alapanyagok felhasználásával készült a kép

Fotó: Csákberényi Önkormányzat

„Változtass most! - Légy te a változás és tedd jobbá a világot!” Ez volt az idei alkotói pályázat mottója, amelyet óvodai csoportoknak írtak ki és amelyre a csákberényi gyerekek egy A2-es (durván 60x40 centiméter) méretű, vegyes technikával készült montázst alkottak. Ha jobban megnézik, látható, hogy a hagyományos rajztechnikák mellett használtak többek között műanyag kupakot, vattapamacsokat, fültisztító pálcikákat, sőt tésztát is. – Kollektív projektmunkában készült az alkotás, a tevékenység során mind a 25 kisgyermek lehetőséget kapott egy-egy mozzanat, részlet kidolgozásában, így állt végül össze az egész. Munka közben természetesen bővítettük a gyermekek meglévő ismereteit, a munkafázisok során a hozzá tartozó tudományos ismereteket közvetítettünk feléjük – mondta el a feol.hu-nak Rácz Adrienn, az óvoda vezetője, akitől azt is megtudtuk, az óvoda, amely többször is elnyerte már a Zöld Óvoda címet, első helyezettként egy kreatív készletet kapott. 

A pályázatra most első alkalommal nevezett az intézmény, de a sikeren felbuzdulva az óvodavezető úgy nyilatkozott, hogy jövőre is biztosan nekilátnak a munkának!

Vegyes technikával, kreatív alapanyagok felhasználásával készült a kép
Fotó: Csákberényi Önkormányzat

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában