Az idei lombtalanítás részletei

2023.05.03. 15:50

Elkezdődött a társasházi lomtalanítás Fehérváron

Elindult a társasházi lomtalanítás Székesfehérváron, mely során idén jóval több gyűjtőpont lesz, mint tavaly - adta hírül a Depónia közösségi oldalán.

Déri Brenda

Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Mint írják, 2022-től megváltoztatták a társasházi lomtalanítás rendjét, ami annyit tesz, hogy az egyes társasházaknál – azok legfeljebb pár száz méteres körzetében – előre meghatározott időpontban érkezik a hulladékgyűjtő autó. Ezt követően a lakók ott tudják leadni a lom hulladékaikat, ahova érkezik a gyűjtőautó. Ennek pontos időpontját pedig a társasházak közös képviselői egyeztethetik le a Depóniával. Idén erre június 29-ig van lehetősége a fehérváriaknak.

Arról, hogy a lomtalanítás során mit vesznek át és mit nem, idén is egy listáról értesülhetnek a lakók. 

E szerint átveszik az olyan lom jellegű hulladékot, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja – bútorok, gyerekjátékok, zsákolt ruházat -. Ellenben nem vesznek át elbontott gépjármű karosszériát, gépjármű alkatrészeket, építésből, bontásból származó hulladékot – nyílászáró, ablaküveg, padlószőnyeg, műpadló, mosdó és wc kagyló, csempe –, veszélyes, valamint elektronikai hulladékot. Ezen túl zöldhulladékot, települési vegyes hulladékot, csomagolási karton-, papír,- és műanyag hulladékot, illetve kézi erővel nem rakodható túlsúlyos vagy túlméretes hulladékok.





 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában