Frissen Fejérből

2023.05.30. 14:00

Egy emberként siettek a járókelők a Rákóczi úton fekvő férfi segítségére

Íme egy történet arról, hogy Székesfehérváron tényleg jó emberek, segítőkész lakók élnek: a Rákóczi úton, az aszfalton fekvő férfinek egy emberként próbáltak segíteni hétfőn kora este.

Házi Péter

Még mielőtt a mentők kiérkeztek volna, a környék járókelői egy emberként siettek a földön fekvő férfi segítségére

Fotó: shutterstock

A székesfehérvári Rákóczi úton autózott hétfőn este 8-negyed 9 tájban a belváros irányába Szabó Gergely, amikor azt vette észre, hogy az úton keresztben lefeküdt (vagy esetleg eldőlt) egy férfi. Valószínűleg sokan nem álltak volna meg, de a fehérvári mérnök-közgazdászban ez az opció fel sem merült, azonnal fékezett, oldalra állt a kocsijával, és odasietett a férfihez, hogy segítsen neki.

- Szerencsére az illetővel lehetett kommunikálni, de az már egyből látszott, hogy nagyok sok alkoholt ihatott, s talán mintha be is vizelt volna. Próbáltam felmérni az állapotát, de nem igazán akart együttműködni, azt mondta, hogy amíg nem hagyja el a helyszínt a párja, egy nő, aki szintén ott tartózkodott pár méterre, addig ő semmire nem hajlandó - idézte fel a történteket Gergely, aki szerint csodálatos volt látni, hogy a környék járókelői közül senki nem ment tovább közönyösen, elfordulva, hanem egy emberként odajöttek: - Azonnal a segítségemre sietett egy orvos, egy ügyvéd, egy ápoló és két városgondnoksági dolgozó is. Mivel a részeg férfi nem akart együttműködni, azt sem tudtuk, hogy eltört-e például valamije. Az orvos megtapogatta, átvizsgálta a gerincét, a csontjait, és miután megállapította, hogy semmilye nem törött el, ketten a járdára vittük az illetőt - folytatta Szabó Gergely, aki szerint joggal lehet büszke arra, hogy székesfehérvári, ugyanis mindenki próbált valahogyan segíteni, nem hagyták cserben se a földön fekvő férfit, se őt, aki megpróbálta felmérni a férfi állapotát. Nemsokára kiért a mentőautó is, akinek a részeget átadták. 

- Azt nem sikerült kideríteniük, hogy az illető pontosan miért feküdt az útra, sem azt, hogy megbékélt-e a párjával, de az biztos: senki nem sérült meg, senkit nem hagytak cserben, és habár vagy tíz autó pillanatok alatt feltorlódott az úton a Skála felől, senki nem ordítozott, senki nem káromkodott, sokkal inkább azt nézték, miben, hogyan tudnának segíteni. Senki nem tudhatta előre, hogy az illető esetleg megsérült-e, vagy rosszul lett, nem is mérlegelt senki, hanem tette a dolgát - foglalta össze Gergely, aki a történetet a Szeretem Székesfehérvárt közösségi csoportban is megosztotta, s aki szerint persze maga az eset "nem akkora történet", mégis igazi tanúbizonysága annak, hogy Székesfehérváron jó emberek, segítőkész polgárok élnek és ha valaki segítségre szorul, biztosan számíthat másokra!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában