Jótékonyság

2023.05.15. 07:00

Adomány segítségével bővítik a gyermekosztályt

Ünnepélyes műsor keretei között adták át a jótékonysági pedagóguskoncertből öszszegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának.

Szente Patrícia

Az adományátadásra májusban került sor

Fotó: Ihász Martin / DH

Immár 26. alkalommal segítettek a város pedagógusai. A hagyománnyá vált jótékonysági eseményen 2001 óta a kórház gyermekosztályának támogatása a cél, ez pedig idén sem volt másképp. Az összegyűlt összeget most is a kórház számára, az ott kezelt gyermekek segítésére ajánlották fel.

Az evangélikus templomban megtartott, április 28-ai koncerten színpadra lépett a Móricz Zsigmond Általános Iskola Dolce kamarakórusa, a Sándor Frigyes Zeneiskola tanáraiból összeállt kórus és a Dunaújvárosi Óvoda kórusa is, valamint a Dunaújvárosi Vegyeskar is emlékezetes koncertet adott a közönség számára.

A Móricz-iskola által szervezett esemény során befolyt 135 ezer forintos összeg átadására májusban került sor. Az átadóra a Móricz három tehetséges kisdiákja készült zenés műsorral: Péter Ábel és Siklósi Vince furulyajátékát Mészáros István kísérte citerán. Az adományt az iskola igazgatója, Horváthné Ottinger Hajnalka, valamint a jótékonysági koncert megálmodója, Németh Irma nyújtotta át a kórház főigazgatója, Jobbágy Lajos, valamint a gyermekosztály vezető főorvosa, Yousif Mahmood Abdulaziz számára. 

A jótékonysági koncert 
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

Az adomány felhasználásáról minden évben a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya dönt. A koncert során befolyt összeget tavaly a gyermekgyógyítás komfortosítására fordították, idén a gyermekek kezelésére használt eszközparkot kívánják gazdagítani. Az átadó zárásaként Jobbágy Lajos köszönetet mondott a szervezőknek, amiért ennyi év után is fenntartják ezt a remek hagyományt, valamint azért, hogy már sok éve intézményük támogatásával segítik a gyermekek kezelését, gyógyítását.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában