Kerékpárra fel!

2023.05.10. 07:30

A szabályok betartása a sportpályán is elengedhetetlen

Elkészült, s a helyiek már birtokba is vehették a kulcsi pumpapályát. Ezúttal a pálya használati rendjére hívja fel a figyelmet Kulcs önkormányzata.

Héjj Vivien

Fotó: Pixabay

Még 2022 elején nyert pályázati forrást Kulcs önkormányzata, mely lehetőséget adott arra, hogy újabb, a szabadidő aktív eltöltését szolgáló eszköz színesítse a helyi sportpalettát. A játszótér, a műfüves és az extrém pálya mellé felépülhetett egy manapság igencsak népszerű pumpapálya is.

A február végén kezdődő kivitelezés után tavasszal már birtokba is vehették a helyi fiatalok a focipálya szomszédságában létesült pályát. Ezúttal a betartandó szabályokra hívja fel a figyelmet a település önkormányzata.

– A legfontosabb szabály, ha még nem múlt el a használó 14 éves, ebben az esetben csak szülői felügyelettel léphet a pályára. A bukósisak használata kötelező, más védőeszköz (térd-, könyökvédő, hosszú nadrág) erősen ajánlott. Egyszerre 6-8 fő tudja kényelmesen használni, 5 méteres követési távolsággal új létesítményünket. Elsősorban a szülők felelősek a 14 év alatti gyermekeikért, az önkormányzat pedig Posch Jánost bízta meg a játszótér és sportpályák szabályszerű használatának betartatásával. A település sportkoncepciójában megfogalmazott tervek szerint a következő beruházás ezen a területen a műfüves és az extrém pálya közötti területen épül majd, ide teniszpályát terveztek – tájékoztatta a helyieket Kulcs önkormányzata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában