Közlekedési kultúra napja

2023.05.08. 16:30

A közlekedési kultúra napját ünneplik Fehérváron (videó)

A közlekedési kultúra napját rendezi május 11-én, csütörtökön a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér megyei szervezete, a rendőrség és a fehérvári önkormányzat.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A közlekedési kultúra napja a biztonságosan, kulturáltan, környezetbarátan, egymásra odafigyelve közlekedő emberek és a közlekedésben dolgozók ünnepnapja – fogalmazta meg a rendezvény koncepcióját hétfői sajtótájékoztatóján Molnár István, a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér megyei területi szervezetének elnöke. Május 11-én reggel 8.45-től Székesfehérváron, a Németh László Általános Iskola előtti téren – a kígyó szobor mellett - is sor kerül a programra.

E napon a közlekedő emberek, illetve a kulturált közlekedés iránt elhivatott gazdasági és civil szervezetek különféle rendezvényeket, aktivitásokat, figyelemfelhívó eseményeket, konferenciákat szerveznek, hogy felhívják a biztonságosabb, kulturáltabb, környezetbarátabb, egymásra jobban odafigyelő és toleráns közlekedés fontosságára a figyelmet. Ez alkalommal Székesfehérváron is megrendezik a napot – melyre már 2019 óta sor kerül a városban. A Közlekedéstudományi Egyesület Fejér megyei területi szervezetének gondozásában valósulhat meg a színes, „Közlekedésbiztonsági nap fiataloknak” című programsorozat. Mészáros Attila alpolgármester és Májer László rendőrőrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedés-rendészeti osztályának munkatársa kiemelte: nagy szükség van az edukációra, látva az utakon zajló folyamatokat. A gyerekek megszólításával pedig abban reménykednek, hogy az ilyen rendezvényen tanultak a szülőkig is elérnek…

A program alkalmából épül kerékpáros tanpálya, de lesz közlekedési kvíz, puzzle, kerékpáros közlekedés szabálybemutató, KRESZ tábla ismertetés, illetve a Közút által üzemeltetett járművek is felvonulnak, s fel lehet rájuk ülni. Idén 250 gyermekre számítanak a rendezvényen, 10 iskolának, óvodának küldték ugyanis ki idén a jelentkezési lapokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában