Hősök napja

2023.05.26. 18:30

A háborúban elesett katonákra emlékeztek Fehérvárszerte

A Hősök napján azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik életüket áldozták Magyarországért. Ez alkalommal is több fehérvári temetőben tartottak néma koszorúzást a hősök emléke előtt tisztelegve.

Héjj Vivien

Az Óvoda utcai Holokauszt-emlékműnél Deák Lajosné önkormányzati képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Schneider Istvánné, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának hivatalvezető-helyettese és a Magyar Honvédség képviseletében Czigler Zalán alezredes, törzsfőnök koszorúztak

Fotó: Fehér Gábor

A székesfehérvári önkormányzat által szervezett koszorúzásokon a vármegye, a város, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal, valamint a Magyar Honvédség képviselői hajtottak fejet, emlékezve mindazokra, akik életüket áldozták a hazáért.

A megemlékezések az Óvoda utcai Holokauszt-emlékműnél kezdődtek, majd a Rác temetőben, a Hosszútemetőben és a Szentlélek katonatemetőben folytatódtak. A pénteki koszorúzások sora a Vásárhelyi úti Repülős és Ejtőernyős emlékműnél és a 2021 őszén felavatott új repülős emlékműnél zárult.

A Hősök napja alkalmából május 28-án, vasárnap 12 órakor a Hősök terén, a Fekvő katona I. világháborús emlékműnél koszorút helyeznek el a háborúkban elesett katonák emlékére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában