Zenés-mesés vasárnap a játékfesztiválon

2023.05.29. 07:00

A gyermekmosoly meghódította a belvárost (galéria)

Lulu babával és a gurulós lovacskával is találkozhattak vasárnap azok a gyerekek, akik nagyszüleikkel, anyával és apával, vagy a testvéreikkel ellátogattak a Hetedhét Játékfesztiválra. A hétpróbát kiegészítve színpadi műsor is szórakoztatta a néző- és játszósereget.

Tihanyi Tamás

Ez a kisfiú bizonyára legszívesebben maga is ott lett volna a színpadon. Ezt a vasárnapot a gyerekeknek ajándékozták a szervezők

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A különböző belvárosi helyszíneken, a Városház téren, a Fő utcában, a Fekete Sas Patikamúzeumban, az Országzászló tér néprajzi kiállításán, a Deák Gyűjteményben és a Hetedhét Játékmúzeumban összesen tizennégy játékos próba várta a gyerekeket, miután a Langaléta Garabonciások vonulása megadta a jelet a program megkezdéséhez.

A megnyitón Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere annak fontosságára és jelentőségére helyezte a hangsúlyt, hogy egy napra ilyenkor mindig a gyermekeké a zenés-mesés belváros! A Tolnai Utcai Óvoda képviseletében a kis Kőrösi Natália és Győrössy Levente vette át azt a szép kiadványt, amelyet – a vármegye székhelyének ajándékaként – közel ezer ballagó ovis kap majd készhez rövidesen. A címe: Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában.

A belváros különböző helyszínein összesen tizennégy próba várta a gyerekeket
Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában