Lépésről-lépésre

2023.04.12. 17:30

Ügyfélkapu: mire jó még?

Ahogy nemrég megírtuk az Ügyfélkapu megkönnyíti és gyorsabbá teszi az ügyintézést és segítségével elkerülhető a hosszú órákig tartó várakozás a kormányablakokban.

Déri Brenda

Forrás: Pixabay.com

Azt, hogy hogyan lehet leellenőrizni az adóbevallást vagy megnézni az orvosi leleteket, esetleg a korképet az Ügyfélkapu segítségével már megmutattuk, de mi a helyzet a többi funkciójával? Miért olyan jó és miért ajánlott igényelni annak, aki még nem rendelkezik vele? A fent említetteken túl szinte minden olyan ügyintézést megkönnyít, amiért az embereknek alap esetben fel kellene keresnie egy kormányablakot. Az Ügyfélkapuval rendelkezők a portálra belépve hírekkel találkozhatnak, illetve egy listával, amelyből mindenki kiválaszthatja, hogy milyen ügyben van szüksége segítségre. 

 

Az egyes fülek lenyitásával pedig konkrétabban kiválaszthatja a számára leginkább relevánsat, ami egy további, még konkrétabb listára irányítja a felhasználót. Ezt követően ügyektől függően felkínálja a portál, hogy hogyan folytatódhat az ügyintézés: online és személyesen vagy csak személyesen. 

 

Ezen felül az Ügyfélkapun keresztül érhető még el a tárhely funkció is, ahova olyan lényeges dokumentumok érkezhetnek, mint az adóbevallás vagy a kötelező gépjárműadó.

 

Amennyiben pedig valaki mégis inkább a kormányablakban intézné ügyeit, oda is tud időpontot foglalni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában