Húsvétra készülve

2023.04.04. 13:00

Száron és Újbarkon is várják a díszeket a tojásfára

Száron és Újbarkon is készülnek a tojásfák, és míg előbbi helyen egyénileg lehet tovább díszíteni a kijelölt növényt, addig utóbbin közös díszítésre invitálják a lakókat.

Borsányi Bea

Az újbarki nemzetiségi tájház előtt már áll a tojásfa, de még bátran lehet rá további díszeket akasztani

Fotó: Újbarki Német Nemzetiségi Önkormányzat

Száron a hétvégén jelölték ki „Mindenki tojásfáját”. A célra a templom előtti téren álló egyik kisebb bokrot találták alkalmasnak, tövében felirat hirdeti a tényt. Közös díszítést a településen nem hirdettek, akinek van kedve, ideje, készítse el a saját húsvéti díszét, vagy akár díszeit és akassza fel erre a fára! Mindent szívesen fogadnak a szári tojásfán.

A szomszédos Újbarkon több tojásfa is lesz. A tájház előtt már feldíszítették a kutakat és a tojásfát is, ám akinek van kedve tovább szaporítani a díszek számát, bátran felteheti a sajátját. Ugyanakkor közös tojásfa díszítés is lesz, ahol szintén várják a felajánlott, illetve a saját készítésű díszeket. Találkozó április 6-án csütörtökön 11 órakor a parkban, a játszótér mellett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában